НачалоНовиниSamsung Galaxy S21 Ultra може да предлага нов 108 МР сензор и 120 Hz при Quad HD резолюция

Samsung Galaxy S21 Ultra може да предлага нов 108 МР сензор и 120 Hz при Quad HD резолюция

810
Написана от  nixanbal 10 ноември 2020
Samsung Galaxy S21 Ultra може да предлага нов 108 МР сензор и 120 Hz при Quad HD резолюция

Samsung изглежда ще представи новата серия флагмани Galaxy S21 (или S30?) по-рано от обичайното, или поне това твърдят различни източници досега. Днес се появи информация за Galaxy S21 Ultra, за който се очаква да запази броя на пикселите в основната си 108 МР камера, но да използва нов, подобрен сензор за нея. Освен това @universeice разкри някои допълнителни детайли за модела...

Според източника Galaxy S21 Ultra ще използва леко подобрен 108 МР сензор ISOCELL HM3, вместо HM1 от Galaxy S20 Ultra. При него размерът на пикселите няма да бъде променен (0.8 um), а различното ще бъде премахването на 3D ToF сензора, който ще бъде заменен с лазерен автофокус. Същото нещо видяхме при Note 20 Ultra. 

Другата нова информация гласи, че S21 Ultra ще има дисплей с Quad HD+ резолюция, LTPO технология и адаптивно променяща се 120 Hz опреснителна честота. Посочва се, че въпросните 120 Hz ще могат да бъдат активни и при максималната резолюция на екрана. 

За дисплея @universeice казва още, че ще има почти еднакви рамки с предшестващия модел.

Твърди се, че Galaxy S21 Ultra ще поддържа 45 W бързо зареждане, каквото поддържаше и S20 Ultra, но пък не и Note 20 Ultra. 

Припомням ви, че според слуховете от редица източници, включително Reuters, Samsung ще представи новите модели в серията Galaxy S още през януари. 

5 софтуерни трика със Samsung Galaxy Z Fold 3

В ревюто на Galaxy Z Fold 3 вече ви разказах за личните си впечатления от работата ми с най-новия и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer