НачалоНовиниSamsung Galaxy S7 изпреварва iPhone 6S в САЩ, твърди нов доклад

Samsung Galaxy S7 изпреварва iPhone 6S в САЩ, твърди нов доклад

2618
Написана от  nixanbal 13 юли 2016
Samsung Galaxy S7 изпреварва iPhone 6S в САЩ, твърди нов доклад

Apple губи позиции в родината си за сметка на Samsung и техните топмодели за 2016 г. За тримесечието, приключило през месец май, смартфоните Galaxy S7 и Galaxy S7 edge са били по-продавани от iPhone 6S и iPhone 6S Plus, пише в най-новия доклад на Kantar Worldpanel. 

Тъкмо с тези две устройства корейците успяха да се върнат към по-успешните си години, след като с моделите Galaxy S5 и S6 не успяха да привлекат достатъчно от потребителското внимание. Нетипично е обаче Samsung да е начело на пазара в САЩ, където Apple има солидна фенбаза и iPhone е традиционният властелин на първото място. 

Според данни на Kantar Worldpanel за посочения период Samsung е доминирал пазара с 37% от продадените смартфони, а Apple изостава с 29%. Сравнявайки само топмоделите - Galaxy S7/S7 edge са с 16% дял от продажбите, а iPhone 6S/6S Plus - с 14.6%. 

Интересно е, че въпреки това преминаващите от Samsung към Apple са били три пъти повече от тези, избрали обратния преход. 

Информацията по-горе във всеки случай е новина, но трябва да имаме предвид, че iPhone 6S е модел от есента на 2015 г., така че за периода пролет 2016-а не би било изненада пуснат точно тогава модел на Samsung да е по-популярен избор. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer