Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ са най-продаваните смартфони за април

Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ са най-продаваните смартфони за април

3730
Написана от  nixanbal 11 юни 2018
Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ са най-продаваните смартфони за април

Двата топмодела на Samsung са изпреварили по продажби iPhone X и са били най-търсените устройства за месец април, сочи докладът Market Pulse на Counterpoint. Въпреки това Apple продължава да заема няколко позиции в челната класация.

Според анализаторите успехът на Samsung се дължи най-вече на представянето им в Азиатско-тихоокеанския регион и в Северна Америка. В топ 10 за април корейците са представени от S9+ и S9, съответно на първо и второ място, а на 10-а позиция е миналогодишният им флагман S8. 

При Apple пък iPhone X е отстъпил лидерството заради логичното остаряване на модела, пишат експертите, но въпреки това компанията остава с цели 5 модела в топ 10. 

Припомням ви, че за първите три месеца на 2018 г. iPhone X беше на първо място по продажби в света по данни на Strategy Analytics. 

Класация

Интересно е присъствието на Xiaomi и техните модели Redmi 5A и Redmi 5 Plus, които всъщност са на другия край ценово спрямо предложенията на Samsung и Apple. От Counterpoint посочват, че това е първият път, в който Xiaomi влизат в топ 10 с два модела, а успехът им се дължи на засилващ се интерес към достъпните им устройства в Индия и Китай. 

HTC U11+ предлага 6" дисплей с тънки рамки, солидна батерия и Android 8.0 Oreo

HTC представи днес очакваната подобрена и уголемена версия на флагмана си U11. Новият HTC U11+ предлага по-вълнуващ дисплей с тънки…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer