Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung Galaxy Tab S4 е нов премиум таблет с S-Pen и DeX режим на работа

Samsung Galaxy Tab S4 е нов премиум таблет с S-Pen и DeX режим на работа

4063
Написана от  nixanbal 02 август 2018
Samsung Galaxy Tab S4 е нов премиум таблет с S-Pen и DeX режим на работа

Няколко дни преди премиерата на Galaxy Note 9 Samsung представи новия си премиум таблет Samsung Galaxy Tab S4, който е първият с поддръжка на режима за работа Samsung DeX, има подобрен S-Pen и голяма батерия. Корейците показаха и по-достъпен модел - Galaxy Tab A 10.5", фокусиран върху забавленията на цялото семейство. 

Galaxy Tab S4 има 10.5" Super AMOLED дисплей с резолюция 2560x1600 пиксела (287 ppi) и пропорции 16 към 10, базира се на чипсета Snapdragon 835, има 4 GB RAM и 64 или 256 GB вградена памет + microSD слот. Предвидена е 13 МР основна и 8 МР предна камера, а батерията е с капацитет 7300 mAh, обещава до 16 часа живот и се поддържа бързо зареждане. 

Налице са цели 4 високоговорителя, настроени от AKG, така че звукът обещава да бъде качествен и мощен. 

Galaxy Tab S4 Black Front

Интересно е, че рамките около дисплея вече са значително по-тънки от тези на предишните модели на Samsung, с което е отпаднал и хоум бутонът, а така и скенерът за пръстови отпечатъци. За защита можете да разчитате на парола или на скенера на ириса и лицево разпознаване. 

Galaxy Tab S4 Grey Back

Tab S4 е и първият таблет, който поддържа режима на работа Samsung DeX. Той може да превърне таблета в по-близко до лаптоп устройство, променяйки интерфейса така, че да е по-удобен за ползване с мишка/стилус и клавиатура. 

GalaxyTabS4 SingleKV Black LogoOnly 2P

Цената на 64 GB версия само с Wi-Fi е около 700 евро, а с LTE - 760 евро. Клавиатурата калъф се продава отделно за 150 евро, а стилусът е включен в пакета на таблета. 

Определено изглежда сякаш е било спестено от чипсет и RAM, но като цяло спецификациите и възможностите на Tab S4 звучат много добре. 

Samsung Galaxy Tab A 10.5" 

Samsung представи и по-бюджетен модел - Galaxy Tab A 10.5", който има не толкова впечатляващ 10.5" TFT LCD дисплей с резолюция 1920x1200 пиксела, базира се на чипсет Snapdragon 450, 3 GB RAM, 32 GB вградена памет + microSD слот, 8 МР + 5 МР камери, 7300 mAh батерия и 4 високоговорителя с поддръжка на Dolby Atmos. 

Цената тук не е обявена, но със сигурност ще е значително по-достъпна от тази на Tab S4. 

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer