Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung Galaxy Watch Active 2 ще може да прави ЕКГ, но след ъпдейт през 2020 г.

Samsung Galaxy Watch Active 2 ще може да прави ЕКГ, но след ъпдейт през 2020 г.

943
Написана от  nixanbal 17 юли 2019
Samsung Galaxy Watch Active 2 ще може да прави ЕКГ, но след ъпдейт през 2020 г.

В близките месеци се очаква Samsung да представи новия Galaxy Watch Active 2, който вероятно ще предлага една от популярните функции, познати от последния Apple Watch - възможността за правене на електрокардиограма. Въпросната екстра обаче може да не е достъпна още с анонса на устройството и да бъде отключена с ъпдейт на по-късен етап, твърдят слуховете. 

Galaxy Watch Active 2 вероятно ще бъде представен заедно с Galaxy Note 10 на 7 август в Ню Йорк. Очаква се часовникът да се предлага в два размера - 40 и 44 мм и в три версии - с LTE свързаност, само с Bluetooth и специална кобрандирана с Under Armour. 

Прогнозите са, че въпросният модел ще е първият за Samsung с възможност за ЕКГ, но тя изглежда няма да бъде готова още за премиерата му, пише сайтът wareаble.com. Според информацията новата функционалност изисква одобрение от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ и тъкмо това е причината аз забавянето. 

Все пак източникът посочва, че възможността за следене състоянието на сърцето от часовника на китката ще бъде добавена към Galaxy Watch Active 2 със софтуерен ъпдейт, планиран за първата половина на 2020 г. 

Подобна беше ситуацията и при Apple, които въведоха възможността за ЕКГ в последния си смартчасовник Apple Watch Series 4. Той беше обявен през септември 2018-а, а екстрата беше добавена през декември същата година за САЩ и през миналия март във Великобритания, припомня The Verge.

До Бургас и назад: Фоторазказ с Xiaomi Mi 8 и новото Renault Megane RS

Сядаш в ниските седалки, тялото ти се обгръща в солидната им прегръдка, завърташ ключа и чуваш ръмженето на фона на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer