НачалоНовиниSamsung Health Monitor вече позволява измерване на кръвното и ЕКГ за Galaxy Watch 3 и Galaxy Watch Active 2 в България

Samsung Health Monitor вече позволява измерване на кръвното и ЕКГ за Galaxy Watch 3 и Galaxy Watch Active 2 в България

876
Написана от  nixanbal 22 февруари 2021
Samsung Health Monitor вече позволява измерване на кръвното и ЕКГ за Galaxy Watch 3 и Galaxy Watch Active 2 в България

След като обеща преди няколко седмици, днес Samsung обяви, че обновеното приложение Samsung Health Monitor вече е налично в България. С него собствениците на Galaxy Watch 3 и Galaxy Watch Active 2 могат да измерват кръвното си налягане и да правят ЕКГ.

Смартчасовниците Galaxy вече могат да измерват кръвното налягане чрез приложението Samsung Health Monitor, което предоставя по-задълбочен поглед върху здравословното състояние на потребителите. За целта Galaxy Watch 3 или Galaxy Watch Active 2 трябва да са калибрирани с традиционен апарат за кръвно.

Устройствата измерват кръвното налягане чрез анализ на пулсовата вълна, която се анализира чрез сензорите за мониторинг на сърдечната честота. След това програмата изследва връзката между стойността на калибриране и изменението на кръвното налягане, за да го определи.

Другата нова функция, която се отключва с обновеното приложение, е възможността за правене на електрокардиограма. Тя работи като анализира сърдечната дейност чрез сензор, вграден в Galaxy Watch 3 и Galaxy Watch Active 2.

От Samsung обясняват, че за да измерват кръвното си налягане и да направят електрокардиограма, потребителите трябва да разполагат с инсталирано приложение Samsung Health Monitor на своя Galaxy Watch 3, Galaxy Watch Active 2 и на своя Galaxy смартфон. Приложението Samsung Health Monitor се инсталира автоматично, когато потребителят обнови софтуера на своя часовник чрез приложението Galaxy Wearable. След това приложението отваря линк, който ще насочи потребителя към страница за сваляне на приложението за телефона в Galaxy Store.

Обновеното приложение Samsung Health Monitor е налично за България на Galaxy Watch 3 и Galaxy Watch Active 2 от днес, 22 февруари.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer