Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung иска да скрие предната камера и всички сензори под дисплея на смартфона

Samsung иска да скрие предната камера и всички сензори под дисплея на смартфона

3558
Написана от  nixanbal 19 октомври 2018
Samsung иска да скрие предната камера и всички сензори под дисплея на смартфона

Ночът, или изрязаната част в горния край на дисплея при смартфоните, плъзна като вирус и днес почти няма производител без такъв модел в портфолиото си. Samsung обаче упорито стои встрани от тази тенденция и изглежда не възнамерява да се предава и в бъдеще. 

Корейците организираха днес в Шенжен, Китай, 2018 Samsung OLED Forum, където са показали презентация със своята визия за бъдещето на смартфон екраните. И ночът не присъства в него. 

Samsung планира да направи рамките още по-тънки и да не използва ноч, а вместо това да намери начин да вкара всички сензори под дисплея. Да, дори селфи камерата.

Скенерът за пръстови отпечатъци, говорителите и тактилната връзка при гейминг - всичко това също ще бъде заложено в самия екран, става ясно от разпространения слайд от презентацията. 

Дали обаче ще видим новия дисплей в Galaxy S10 рано през 2019 г.? Възможно е, но по-скоро не. Технологиите вероятно ще отнемат още време за доусъвършенстване и към момента имало едва няколко прототипа за тестове. 

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer