Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung може да направи $22 милиарда от доставка на OLED панели за iPhone X догодина

Samsung може да направи $22 милиарда от доставка на OLED панели за iPhone X догодина

1275
Написана от  nixanbal 21 декември 2017
Samsung може да направи $22 милиарда от доставка на OLED панели за iPhone X догодина

Apple и Samsung са жестоки конкуренти на пазара на смартфони, но когато стане дума за доставка на компоненти първите не могат без корейския електронен гигант, а последният трудно би оцелял без купищата кеш, пристигащи от Купертино. Ярък пример за тази зависимост е OLED дисплеят на iPhone X, чиито доставки са поверени на Samsung Display. Нова информация от Южна Корея сега гласи, че само за 2018 г. Samsung може да спечелят до $22 милиарда от тази сделка. 

Според източника догодина Apple ще получи между 180 и 200 милиона гъвкави OLED панели от Samsung Display, което означава приходи от $19.8 до $22 милиарда. Сумата е формирана на база цена от $110 за панел.

Е, при толкова мащабна поръчка може би се очаква и някаква отстъпка, хм? 

За 2017 г. Samsung Display са доставили на Apple около 50 милиона OLED панела, което означава, че през 2018-а числото ще се увеличи четирикратно.

Знаете, че според последните слухове Apple планира не само наследник на iPhone X, но и още един модел iPhone с OLED дисплей. А дали корейците ще успеят да смогнат с поръчките или Apple ще добави към микса още един доставчик - предстои да разберем. 

Sony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

На 26 април стегнах багажа и тръгнах към Лисабон, където на следващия ден Sony организира европейската премиера на Xperia XZ…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer