Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung може да се откаже да разработва процесорни ядра от нулата

Samsung може да се откаже да разработва процесорни ядра от нулата

548
Написана от  nixanbal 04 ноември 2019
Samsung може да се откаже да разработва процесорни ядра от нулата

Samsung ще съкрати целия си екип от близо 300 души, зает с разработката на процесорни ядра за чипсетите Exynos, пише сайтът SamMobile. Разпускането на всички служители в центъра за проучвания и разработки в Остин, Тексас, индиректно означава, че корейците се отказват от собствените решения и вероятно ще разчитат на лиценз от ARM.

Припомням ви, че Samsung използва собствено разработени процесорни ядра още от чипсета Exynos 8890 в Galaxy S7 и такива има и в наскоро обявения Exynos 990. 

Очаква се след това компанията да премине към лицензиране на дизайна за процесорните ядра от ARM, какъвто е случаят и при Huawei с техните чипсети Kirin например. Qualcomm пък също разчита на ARM ядра, които обаче доразработва за своите чипсети Snapdragon от премиум серията 8хх. 

Това ще позволи на серията Exynos от Samsung да бъде по-конкуретна на останалите премиум решения на пазара. Вече сме чували за преимуществото (поне в синтетичните тестове) на версиите със Snapdragon пред тези с Exynos на един и същи модел Galaxy S.

Възможно е още следващият премиум чипсет Exynos 9830 (предполагаемо име), който ще захранва Galaxy S11, да разчита на ARM ядра, които корейците да са или да не са модифицирали допълнително. Разбира се, тепърва очакваме официално изявление по въпроса или просто премиера на следващия чипсет. 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer