Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung намалява драстично производството на OLED панели заради iPhone X

Samsung намалява драстично производството на OLED панели заради iPhone X

2818
Написана от  nixanbal 20 февруари 2018
Samsung намалява драстично производството на OLED панели заради iPhone X

Samsung Display, произвеждащото панели за дисплеи подразделение на Samsung Electronics, ще свие драстично продукцията на OLED панели в отговор на намаляващия интерес към iPhone X. Решението на Apple, основен клиент на Samsung Display, да редуцира продукцията на юбилейния си смартфон, се отрази и в понижение акциите на Samsung, пише Reuters, цитирайки информация на Nikkei. 

Припомням ви, че преди няколко дни се появи слух, че Apple ще намали сериозно производството на iPhone X. Сега световните медии хвърлят поглед и към основните партньори на Тим Кук, върху чийто бизнес това решение ще има негативен ефект.

Информацията гласи, че в периода януари - март 2018 г. Samsung Display ще произведе 20 милиона OLED панела за дисплея на iPhone X. Това е сериозен спад спрямо първоначалните планове за 45 до 50 милиона OLED панела. 

Тепърва се очакват цели за продукция на OLED панели в тримесечието април - юни, но според Nikkei са възможни нови съкращения в бройките. 

Въпреки охладняващия интерес към iPhone X и по-ниските като брой продажби, финансовите резултати на Apple за последните три месеца на 2017 г. показаха, че няма нужда да сме загрижени за добруването им и на този етап нещата изглеждат съвсем ОК за тях. 

Новите модели iPad Pro идват с по-тънки рамки на дисплея, USB-C порт и Face ID

На събитието си днес в Ню Йорк Apple представи и два нови модела iPad Pro, които са с 11- и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer