Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung не очаква скок в продажбите на смартфони през 2018 г., твърдят източници

Samsung не очаква скок в продажбите на смартфони през 2018 г., твърдят източници

621
Написана от  nixanbal 03 януари 2018
Samsung не очаква скок в продажбите на смартфони през 2018 г., твърдят източници

През следващите дванадесет месеца Samsung очаква да продаде около 320 милиона смартфона, или не много по-различен брой спрямо резултатите си от 2017 г., пише корейският сайт The Investor, цитирайки източници от индистрията. Според тях производителят има по-умерени цели за 2018-а и ще залага на печалба от по-скъпи устройства, а не на количество. 

Информацията твърди, че Samsung планира да продаде около 320 милиона смартфона, 40 милиона фичърфона, 20 милиона таблета и 5 милиона устройства от категорията на носимите технологии. 

Амбициите на компанията са по-скромни заради насищането на пазара, пише източникът, според който числата все пак ще останат значително по-големи от тези на конкурентите Apple и Huawei - съответно около 200 и 150 милиона бройки. 

Така корейците ще се фокусират върху премиум сегмента и освен познатите топмодели от сериите S и Note се задава и първият смартфон Galaxy с прегъващ се екран. Освен това вече се забелязва, че Samsung изтегля настоящите си серии към по-високите ценови сегменти. Пресен пример за това е новата серия Galaxy A8. 

Razer Phone влиза в магазините на Мтел

Razer Phone излиза официално на българския пазар. Мтел обяви, че ще бъде първият оператор, който в партньорство с ozone.bg ще…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer