Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung обмисля вариант да интегрира камера в стилуса S Pen

Samsung обмисля вариант да интегрира камера в стилуса S Pen

943
Написана от  nixanbal 06 февруари 2019
Samsung обмисля вариант да интегрира камера в стилуса S Pen

Слайд и изскачащи механизми, вграждане в изрязан кръг в дисплея и т.нар. ночове в най-различни форми - това са част от идеите на изобретателните производители на смартфони, които търсят най-подходящото място за селфи камерата при своите смартфони с безрамкови екрани. Samsung обмисля още един вариант - да интегрира камера в стилуса S Pen. 

Новината идва от патент, който корейците са успели да регистрират вчера, след като са подали искане за това още преди 2 години.

Идеята писалката да подслонява камера би донесла някои предимства, сред които свободата за постигане на изцяло безрамков дисплей от производителя и по-удобното заснемане на селфита за потребителите.

Подобно решение обаче може да се използва и като стандартна камера, а в детайлите към патента е посочено, че въпросната камера ще има и оптичен зуум, което звучи интересно. 

Разбира се, това е само патент и не е гаранция, че функционалността ще бъде реално приложена при следващ модел на Samsung. След като става дума за стилус обаче, ако тя се появи, най-вероятно ще бъде при смартфон от серията Galaxy Note. А при последния Note 9 видяхме усилия корейците да обогатят тъкмо функционалността на S Pen, който получи Bluetooth свързаност и вече може да се използва за контрол на определени приложения. 

Какво мислите за камера в стилуса на телефона?

До Бургас и назад: Фоторазказ с Xiaomi Mi 8 и новото Renault Megane RS

Сядаш в ниските седалки, тялото ти се обгръща в солидната им прегръдка, завърташ ключа и чуваш ръмженето на фона на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer