Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung очаква да продаде над 11 милиона бройки от Galaxy Note 8

Samsung очаква да продаде над 11 милиона бройки от Galaxy Note 8

1310
Написана от  nixanbal 29 август 2017
Samsung очаква да продаде над 11 милиона бройки от Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 ще се радва на по-голям успех от своите предшественици, убедени са от Samsung, които очакват поне 11 милиона продадени бройки от новия си топмодел. Компанията обаче ще се стреми към баланс с моделите S8/S8+, от които също преследва по-голям тираж. 

Плановете и очакванията на Samsung бяха споделени в скорошно интервю с шефа на мобилния бизнес в компанията Ди Джей Ко, според когото Note 8 ще бъде по-продаван от Note 5. Последният модел достигна 11 милиона продажби, а Note 7 не влиза в сметките, защото беше изтеглен от пазара. 

В същото време корейците може да регулират доставките, тъй като все още разчитат да продадат по-сериозен брой и от своите флагмани Galaxy S8 и S8+. Целта на компанията е да достигне 48 милиона бройки от S8, като за момента интересът към него е с около 15% по-висок спрямо S7. 

От интервюто не става ясно дали Samsung планира да пуска флагмани с по-големи батерии в бъдеще. След избухващия Note 7 капацитетът беше намален от 3500 на 3300 mAh при Note 8, а обяснението е, че чипсетът е по-енергоефективен и позволява по-малка батерия.

Колкото до въпроса с липсата на "уау функции" - Ди Джей Ко отговаря, че Note 8 е създаден на база проучвания на потребителските очаквания.  

Цялото интервю вижте тук.

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer