Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung официално обяви Bixby - нов начин да общуваш със смартфона си

Samsung официално обяви Bixby - нов начин да общуваш със смартфона си

1647
Написана от  nixanbal 20 март 2017
Samsung официално обяви Bixby - нов начин да общуваш със смартфона си

Девет дни преди официалната премиера на своя смартфон флагман корейсият производител обяви Bixby - гласов асистент, който ще бъде интегриран за първи път в Galaxy S8.

Bixby ще бъде различен от останалите AI помощници с това, че няма просто да предлага база знания и възможност да ви отговаря на разни весели въпроси, а ще цели да се превърне в по-удобен интерфейс за ползване на различни приложения. 

За целта самите приложения първо ще трябва да поддържат Bixby.

Идеята зад гласовия асистент с изкуствен интелект на Samsung е, че когато сте в определено приложение, Bixby ще може да извърши всичко, което бихте направили вие в него, без нуждата да използвате конвенционалния интерфейс (тъчскрийна и виртуалните бутони), а чрез гласово управление.  

Без да сме тествали Bixby сякаш трудно можем да го разберем напълно, но концепцията звучи сякаш чрез този помощник ще можем да управляваме смартфона си изцяло с глас. За активирането му ще има и специален хардуерен бутон отстрани на S8.

Bixby не е само за смартфоните Galaxy.

Корейците ще интегрират Bibxy и в друга своя електроника, като това ще позволява да управляваме през него телевизора и климатика си.

Крайната цел на Samsung е еволюцията на екосистемата Bixby да я превърне от интерфейс на смартфона в интерфейс на човешкия живот. Тук вече пресечните точки с Google Assistant, който е интегриран и в смартфона, и в Google Home, стават повече. 

Sony Xperia XZ2 Premium е първият смартфон с двойна основна камера на японците

След като в Барселона подсказа за него, днес Sony официално обяви първия си смартфон с двойна основна камера. Xperia XZ2…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer