Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung открива най-голямата в света фабрика за производство на мобилни телефони в Индия

Samsung открива най-голямата в света фабрика за производство на мобилни телефони в Индия

1708
Написана от  nixanbal 09 юли 2018
Samsung открива най-голямата в света фабрика за производство на мобилни телефони в Индия

Днес в Индия Samsung открива най-голямата фабрика за производство на мобилни телефони в света, пише Bloomberg. Тя е резултат от усилията на властите в страната да привлекат големи инвеститори да произвеждат стоките си в южноазиатската страна. 

Новата фабрика на южнокорейците в Индия ще има капацитет да произвежда 120 милиона броя смартфона годишно, като продукцията ѝ ще включва както най-базовите смартфони на Samsung с цена от под $100, така и най-скъпите им флагмани от ранга на Galaxy S9, споделя източникът. 

По-рано тази година китайците от Xiaomi успяха да изместят Samsung от дългогодишната лидерска позиция по продажби в Индия. Страната е изключително бързо развиващ се пазар за тези устройства и доставените там 124 милиона смартфона през 2017 г. ѝ отреждат челно място по най-голям ръст в света. 

Законови промени като по-високи данъци за внасяни стоки карат много от големите технологични компании да започват производство в Индия, като дори Apple правят там своя iPhone SE, а отскоро и бройки от iPhone 6S. Целта е по-конкурентна цена за индийския пазар. През април и Xiaomi са обявили, че ще открият 3 нови фабрики в страната. 

Razer Phone 2 пристига с по-ярък дисплей, безжично зареждане и подобрена камера

Razer обявиха днес втория си смартфон, който предлага подобрения по някои от слабите страни на оригинала, а освен това добавя…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer