Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниSamsung отлага пазарната премиера на Galaxy Fold, за да заздрави защитата на дисплея

Samsung отлага пазарната премиера на Galaxy Fold, за да заздрави защитата на дисплея

1753
Написана от  nixanbal 23 април 2019
Samsung отлага пазарната премиера на Galaxy Fold, за да заздрави защитата на дисплея

Samsung обяви, че е взела решение да отложи за неопределено време пазарната премиера на първия смартфон със сгъваем дисплей - Galaxy Fold. Причината е обратната връзка от ревюиращите телефона медии, които докладваха за някои проблеми с дисплея му. Корейците ще съобщят новата дата за пазарния дебют на устройството си в следващите седмици. 

Samsung планираше да пусне Galaxy Fold на пазара още тази седмица, а в Европа в началото на май, но в последните дни някои от първите тествали апарата американски медии съобщиха за проблеми с екрана му. От компанията иззеха тези бройки и сега признават, че им е необходимо време да вземат под внимание случилото се, провеждайки допълнителни вътрешни тестове. 

Според първите резултати от тези тестове проблемите с дисплея вероятно се дължат на въздействие върху горната и долната открити части на пантата. Имало е и случай, в който открити в самото устройство "субстанции" са повлияли върху работата на дисплея.  

Под чертата от Samsung признават, че Galaxy Fold "се нуждае още допълнителни подобрения, които да предоставят най-доброто възможно изживяване". Затова корейците ще вземат мерки за подсилване защитата на дисплея и също ще подобрят обясненията за потребителите как да използват и да се грижат за екрана, включително ще бъде засегнат въпросът с покривния слой, който някои ревюиращи медии по погрешка бяха премахнали.

Ще обявим новата дата за пазарната премиера през следващите седмици, обещават от Samsung. 

Всичко това отваря вратата за Huawei, които сега имат шанс да изпреварят корейците и да пуснат своя смартфон със сгъваем дисплей първи на пазара. Китайската компания обаче не бърза със старта на продажбите и засега е обявила, че Mate X ще бъде по магазините най-рано в средата на 2019-а. У нас има очаквания да го видим към края на лятото. 

Цялото становище на Samsung по въпроса с отложената премиера - вижте тук.

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer