Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung патентова чувствителен на натиск скенер за пръстови отпечатъци за интеграция в дисплея

Samsung патентова чувствителен на натиск скенер за пръстови отпечатъци за интеграция в дисплея

1351
Написана от  nixanbal 30 октомври 2017
Samsung патентова чувствителен на натиск скенер за пръстови отпечатъци за интеграция в дисплея

Samsung е патентовала в Южна Корея технология за интегриран в дисплея на смартфон скенер за пръстови отпечатъци, който е чувствителен не просто на докосване, а на натиск. Дали обаче това означава, че ще видим решението още при Galaxy S9?

Технологията за вграждане на скенер за пръстови отпечатъци в екрана на смартфон е нещо, което водещите производители на смартфони отдавна планират за своите устройства. Все още обаче е необходимо време за нейното усъвършенстване и дори iPhone X излезе без подобно решение, разчитайки на новия скенер за лица Face ID. 

През 2018 г. обаче се очаква технологията най-после да се появи в първите устройства на пазара, като преди няколко месеца Qualcomm дадоха заявка, че ще предлагат такова решение. 

samsung-patent-in-screen-fingerprint-sensor-1

Samsung изглежда също се подготвят и са патентовали технология за интеграция на скенера в смартфон дисплей, като зоната за поставяне на пръста освен това ще бъде чувствителна на натиск. 

Това обаче не означава, че ще видим решението още при Galaxy S9, очакван през пролетта на 2018-а. По-скоро технологията ще бъде готова за Note 9 в края на следващата година. Разработката на Qualcomm също ще бъде пусната в крайни устройства най-рано през лятото догодина. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer