Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung показа първия си телефон с Infinity Flex Display - сгъваем 7.3" екран

Samsung показа първия си телефон с Infinity Flex Display - сгъваем 7.3" екран

4439
Написана от  nixanbal 07 ноември 2018
Samsung показа първия си телефон с Infinity Flex Display - сгъваем 7.3" екран

На ежегодната SDC 2018 най-големият производител на смартфони в света показа официално първия си апарат със сгъваем дисплей. Технологията на новия тип екрани се нарича Infinity Flex Display, а освен част от характеристиките на дисплея самото устройство засега остава в мистерия.

Infinity Flex Display е дълго чаканият сгъваем екран на Samsung, който очакваме във финално устройство до няколко месеца. Става въпрос за смартфон, който има компактни размери и стандартен дисплей, но може да се разгъне като книга и отвътре разкрива въпросния огромен 7.3-инчов Infinity Flex Display. 

Технологията е спрягана от мнозина за бъдещето на мобилните устройства, като се говори, че още няколко от водещите производители на телефони имат подобни разработки.

Screen Shot 2018-11-07 at 23.22.32

Samsung разкри днес своя първи телефон с прегъващ се екран, но не напълно. Устройството беше показано при заглушена светлина и опаковано в корпус, който да прикрие детайли от дизайна му, защото изглежда все още е рано за премиера. 

Screen Shot 2018-11-07 at 23.10.17

Въпросният телефон се базира на Android и използва чисто нов потребителски интерфейс, наречен One UI. Той е съобразен с новия формфактор и е разработен в тясно партньорство с Google. Целта на One UI е да позволи удобна работа на иначе познатия софтуер върху устройство с чисто нов дизайн. 

Screen Shot 2018-11-07 at 23.23.23

Така например One UI ще позволява лесно преминаване и продължаване на задачите от малкия към големия дисплей, а върху разгънатата площ от 7.3" могат да се използват едновременно 3 приложения. 

Засега знаем само, че Samsung ще може да започне масовото производство на новия тип дисплеи до няколко месеца, което съвпада с по-ранните слухове, че ще видим официалния анонс на първия сгъваем телефон на корейците през първата половина на 2019 г.

 

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer