НачалоНовиниSamsung показа първия си телефон с Infinity Flex Display - сгъваем 7.3" екран

Samsung показа първия си телефон с Infinity Flex Display - сгъваем 7.3" екран

4654
Написана от  nixanbal 07 ноември 2018
Samsung показа първия си телефон с Infinity Flex Display - сгъваем 7.3" екран

На ежегодната SDC 2018 най-големият производител на смартфони в света показа официално първия си апарат със сгъваем дисплей. Технологията на новия тип екрани се нарича Infinity Flex Display, а освен част от характеристиките на дисплея самото устройство засега остава в мистерия.

Infinity Flex Display е дълго чаканият сгъваем екран на Samsung, който очакваме във финално устройство до няколко месеца. Става въпрос за смартфон, който има компактни размери и стандартен дисплей, но може да се разгъне като книга и отвътре разкрива въпросния огромен 7.3-инчов Infinity Flex Display. 

Технологията е спрягана от мнозина за бъдещето на мобилните устройства, като се говори, че още няколко от водещите производители на телефони имат подобни разработки.

Screen Shot 2018-11-07 at 23.22.32

Samsung разкри днес своя първи телефон с прегъващ се екран, но не напълно. Устройството беше показано при заглушена светлина и опаковано в корпус, който да прикрие детайли от дизайна му, защото изглежда все още е рано за премиера. 

Screen Shot 2018-11-07 at 23.10.17

Въпросният телефон се базира на Android и използва чисто нов потребителски интерфейс, наречен One UI. Той е съобразен с новия формфактор и е разработен в тясно партньорство с Google. Целта на One UI е да позволи удобна работа на иначе познатия софтуер върху устройство с чисто нов дизайн. 

Screen Shot 2018-11-07 at 23.23.23

Така например One UI ще позволява лесно преминаване и продължаване на задачите от малкия към големия дисплей, а върху разгънатата площ от 7.3" могат да се използват едновременно 3 приложения. 

Засега знаем само, че Samsung ще може да започне масовото производство на новия тип дисплеи до няколко месеца, което съвпада с по-ранните слухове, че ще видим официалния анонс на първия сгъваем телефон на корейците през първата половина на 2019 г.

 

Xiaomi Mi MIX Alpha е обвит в дисплей концептуален смартфон

Xiaomi представи днес концептуалния си смартфон Mi MIX Alpha, който е с впечатляващ, макар и не толкова практичен дизайн. Устройството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer