Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung потвърди, че ще използва части от върнатите бройки Note 7 за нов смартфон

Samsung потвърди, че ще използва части от върнатите бройки Note 7 за нов смартфон

2619
Написана от  nixanbal 27 март 2017
Samsung потвърди, че ще използва части от върнатите бройки Note 7 за нов смартфон

Ново 20! Samsung обяви, че ще използва компоненти от върнатите бройки Galaxy Note 7, за да създаде нови смартфони, които ще продава на избрани пазари. Анонсът противоречи с по-ранно изявление на корейците, в което те отхвърлиха слуховете, че планират да преработят бракуваните устройства и да ги върнат на пазара. 

Промяна в плана. Дали заради протестиращия от Greenpeace, излязъл на сцената по време на пресконференцията на Samsung на Mobile World Congress в Барселона, или по други подбуди - компанията е решила да не бракува върнатите бройки от избухващия Note 7.

Корейците обявиха, че рециклирането на смартфона ще се случи на три фази - ще бъдат съхранени възможните за повторно използване вътрешни компоненти, ще бъдат извлечени метални елементи от корпусите и в крайна сметка - тези преобразени нови стари устройства ще се предлагат официално като реновирани бройки или ще се дават под наем, където това е опция. 

За да се случи завръщането на тези устройства на пазара, Samsung очаква одобрение от регулатори и оператори, като все още не е ясно на кои пазари ще ги видим. 

Каква всъщност е целта на тази операция? Да се намали въздействието върху околната среда, казват от Samsung пред The Verge, защото 4.3 милиона изтеглени смартфона са доста сериозен като мащаби електронен отпадък.

Важно уточнение е, че не е ясно дали тези нови устройства с части от Note 7 ще се завърнат на пазара под същото име. Нито пък се знае с какви спецификации ще са те или на каква цена. 

Очакваме подробности, а ако прероденият Note 7 се задава и в България - със сигурност ще пиша за това. 

Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL с единична основна и двойна предна камера

Google представи днес новите си смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата идват с по-големи екрани, подобрени камери, чиста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer