НачалоВидео ревюВИДЕО: Samsung POWERbot Star Wars - почистващите роботи в умния дом

ВИДЕО: Samsung POWERbot Star Wars - почистващите роботи в умния дом

3541
Написана от  nixanbal

Видео поредицата за свързания дом, която реализираме съвместно със Samsung, продължава с едно от най-любимите ми технологични неща напоследък - новият POWERbot на компанията, създаден в колаборация с франчайза Star Wars. Става въпрос за робот прахосмукачка, който изглежда и звучи като Дарт Вейдър, а освен това може да се управлява през телефона от която и да е точка на света.

Заедно с него ще ви разкажа и за останалите модели от серията POWERbot на Samsung, част от екосистемата Smart Things.

Започвам с това, че тези роботи са оборудвани със сензори и всеки път сами си правят карта на помещението, така че да успеят да го почистят оптимално добре. Не са проблем препятствията като дивани и други мебели, защото малко преди тях POWERbot-ът намалява скоростта, а и корпусът му си има протектор, който поема удара.

Интересни са и колелцата, които могат да повдигат робота, за да може по-лесно да премине към по-висока повърхност или да прескочи лайсната на пода например.

Samsung Powerbot @ nixanbal

Колкото до почистването - има няколко степени на мощност, като при по-замърсен участък роботът сам преминава за кратко на по-високо ниво. Когато стигне до ъгъл пък, машината загребва с допълнителна четка събралия се там боклук.

Като цяло дизайнът на почистващите роботи на Samsung е съобразен както с достигането до по-трудно достъпни места, така и с преминаването през различни настилки и покрай различни обекти в интериора на дома. Дори корпусът на прахосмукачките е с намалена височина, така че да може да се шмугва по-лесно под легла и дивани.

powerbotcover-01

Като стана дума за дизайн обаче, дойде ред и на него - Лорд Вейдър. Най-якият POWERbot в килера на Samsung, а и изобщо който можете да намерите на пазара! Това е специално издание на корейския производител, реализирано съвместно със Star Wars.

Фенщината ще ви залее още от отварянето на кутията, а в нея ви посреща самият Дарт Вейдър, защото погледнат отгоре роботът е абсолютно копие на емблематичния филмов герой.

Визията обаче е само началото. Същинското забавление идва със стартирането на машината, която издава някои от най-популярните звуци от филмите Междузвездни войни и дори говори с гласа на Вейдър. Естествено, че и тежкото дишане е в репертоара!

Ще чуете Имперския марш, звука от включването на светлинните мечове, някои забавни реплики, като "You are powerful!" при включване на турбо режима, както и емблематичното дишане на Лорда, активиращо се със специален бутон на дистанционното.

Samsung Powerbot @ nixanbal

Да, POWERbot прахосмукачките на Samsung идват със специално дистанционно управление в пакета, което позволява да регулирате всмукателната мощ, посоката на движение и да задавате други команди. При модела от най-висок клас има и т.нар. Point Cleaning, която с лазерна точка ви дава възможност да примамвате робота накъдето пожелаете, а той покорно ще следва светлината, точно както котка гони лазер.

И като стана дума за домашни любимци... Не всички бяха във възторг от неидентифицирания пълзящ обект вкъщи, който на всичко отгоре издава странни звуци.

Samsung Powerbot @ nixanbal

Тук обаче се връщаме на темата за умния дом, при който всички уреди са свързани с мрежата и контролът им е поверен в ръцете на потребителя. Разбира се, чрез смартфона.

Става въпрос за платформата Smart Things на Samsung, която позволява да управлявате и POWERbot-а си от разстояние - независимо дали ще задавате на команди от офиса, час преди да се приберете у дома, или от другия край на света.

През приложението можете да стартирате и изключвате робота, да преминавате от турбо към тих режим и обратно, да проверявате нивото на батерията и дори да задавате точен час, в който той всеки ден да се включва сам и т.н.

Samsung Powerbot @ nixanbal

Да, идеята за комуникация през смартфона с електрониката у дома започва да ми харесва все повече и мисля, че все по-често трябва да виждаме подобни решения на пазара. И целта не е просто да погъделичкаме гийка в себе си, а да оптимизираме работата на електроуредите, да си спестим време и средства.

И въпреки че за мен роботът с лика на Дарт Вейдър е най-якото нещо, което един гийк може да купи за новия си дом, имайте предвид, че Samsung разполагат и с по-опростени модели, които вършат същите грижовни дейности у дома ви, но предлагат няколко екстри по-малко и са достъпни на по-ниска цена.

Apple представи новия iPhone SE с 4.7" дисплей за 479 евро

Случи се! 4 години след оригиналния iPhone SE днес Apple представи неговото второ поколение. Новият iPhone SE разполага с 4.7"…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer