Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung представи 48 MP сензор за камерафони, който може да видим при Galaxy S10

Samsung представи 48 MP сензор за камерафони, който може да видим при Galaxy S10

1723
Написана от  nixanbal 30 октомври 2018
Samsung представи 48 MP сензор за камерафони, който може да видим при Galaxy S10

Samsung Electronics представи два нови сензора за камери на смартфони, които предлагат особено висока резолюция при по-компактен размер на пикселите и позволяват модулите да бъдат вграждани в устройства с по няколко камери. 

Новите сензори са 48 МР Samsung ISOCELL Bright GM1 и 32 MP ISOCELL Bright GD1. Размерът на пикселите и при двата е 0.8 микрометра (μm), което означава, че те са изключително компактни и могат лесно да бъдат използвани в комбинация с други сензори при създаването на популярните мобилни телефони с по няколко камери. 

И двата сензора използват технологията ISOCELL Plus на Samsung, която оптимизира работата особено на по-малките пиксели, каквито са използвани тук. Освен това е приложена технологията Tetracell, при която се обединяват 4 пиксела в 1 за по-висока светлочувствителност. Така GM1 и GD1 могат да постигнат светлочувствителност, равняваща се на пиксели с размер 1.6 μm при 12 MP и 8 MP резолюция съответно.

Новите сензори на Samsung поддържат базирана на жироскоп електронна стабилизация на изображението (EIS), a GD1 поддържа и HDR в реално време за по-добре балансирана експозиция, по-богати цветове и детайли при запис на селфи клипове или стрийминг на видео при ниска осветеност или при ярко слънце. 

Samsung ISOCELL Bright GM1 и GD1 се очаква да влязат в масово производство в края на 2018 г., така че първите смартфони с тях можем да очакваме в началото на 2019-а. Дали Galaxy S10 ще използва новия 48 МР или 32 МР сензор на корейците - предстои да разберем. 

OnePlus 6 идва с подобрения в камерата, в конфигурацията и с нов дизайн, но без безжично зареждане

Китайският бранд OnePlus представи новия си флагман OnePlus 6, който предлага важни подобрения в конфигурацията и залага на още по-висока…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer