НачалоНовиниSamsung представи 50 МР сензор с по-бърз автофокус

Samsung представи 50 МР сензор с по-бърз автофокус

281
Написана от  nixanbal 19 май 2020
Samsung представи 50 МР сензор с по-бърз автофокус

Samsung предстви нов 50 МР сензор ISOCELL GN1, който е първият, съчетаващ бързата автофокусна технология Dual Pixel и Tetracell за обединяване на няколко пиксела в един с по-големи размери. 

Новият 50 МР сензор GN1 има пиксели с размер 1.2 μm, а използвайки технологията за обединение на 4 пиксела в 1 Tetracell, постига размер от 2.4 μm при снимки с 12.5 МР резолюция. Това решение е особено подходящо при ниска осветеност, посочва производителят. 

Сензорът използва и Dual Pixel технология за по-бързо фокусиране, възможно и при по-слаба светлина. Това означава, че снимките ще бъдат фокусирани за по-кратко време и дори при недобри условия на осветеност ще бъдат ярки и детайлни. 

ISOCELL-GN11

В допълнение към по-горните две технологии GN1 предлага и Smart-ISO, която автоматично избира оптималните нива на ISO според ситуацията, има още HDR в реално време, EIS и поддръжка на видеозапис с до 8K резолюция при 30 к/с.

ISOCELL GN1 влиза в масово производство още този месец. 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer