Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung представи 64 МР сензор за камерафони

Samsung представи 64 МР сензор за камерафони

1437
Написана от  nixanbal 09 май 2019
Samsung представи 64 МР сензор за камерафони

В близко бъдеще на пазара ще се появят смартфони с главозамайващ брой пиксели в сензорите на своите камери. Samsung току-що представи своя нов ISOCELL Bright GW1 сензор, който има 64 МР резолюция. 

Въпросният сензор има не само супер висока резолюция, но и размер на пикселите от 0.8 μm, какъвто имаше и предишният им 48 МР сензор. Това означава, че новото решение ще има по-големи физически размери и ще позволява улавянето на повече светлина, а това е равно на по-добри снимки. 

По-добри кадри при ниска осветеност сензорът ще осигурява чрез обединяване на 4 пиксела в 1, т.е. ще прави 16 МР снимки с по-високо качество. А денем, когато има достатъчно светлина, сензорът ще използва алгоритми за постигане на детайлни изображения при пълната 64 МР резолюция. Ще се поддържа и HDR в реално време, както и Full HD видеозапис при 480 к/с. 

Корейците представиха и още един нов сензор - ISOCELL Bright GM2, който е с 48 MP резолюция и също използва технологията Tetracell за обединяване на няколко пиксела в един при ниска осветеност. При добри условия ще може да прави и детайлни кадри с пълната 48 МР резолюция.

Samsung ISOCELL Bright GW1 и GM2 ще бъдат в масово производство през втората половина на 2019 г.

ТОП 5 на 2019: Смартфоните на годината

Здравейте с първия материал от традиционната вече 7 години обзорна поредица на nixanbal.com! На следващите редове ще си говорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer