Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung представи спортната GPS гривна Gear Fit2 и безжичните слушалки Gear IconX

Samsung представи спортната GPS гривна Gear Fit2 и безжичните слушалки Gear IconX

7031
Написана от  nixanbal 03 юни 2016
Samsung представи спортната GPS гривна Gear Fit2 и безжичните слушалки Gear IconX

Samsung представи две нови устройства от категорията на носимите технологии - спортната гривна Gear Fit2 и безжичните слушалки Gear IconX. Двете нови попълнения в серията Gear на корейците са насочени към хората с активен начин на живот.

Gear Fit2

Gear Fit2 има вграден GPS и пулсомер, с които можете да следите прогреса на тренировките и сърдечния си ритъм през цялото време. Информацията се показва върху 1.5-инчовия извит Super AMOLED дисплей с резолюция 216х432 пиксела. 

Gear Fit2

Интересна добавка при новата фитнес гривна на Samsung е режимът Auto Activity Tracking, който автоматично стартира устройството при спорт, за да запази информацията от тренировката ви. 

Gear Fit2

Gear Fit2 се базира на Tizen OS, има 2-ядрен процесор, 512 МВ RAM и 4 GB вградена памет, както и самостоятелен музикален плейър, с който можете да оставите смартфона си у дома, докато бягате. Разбира се, ще са необходими Bluetooth слушалки. Ако все пак носите мобилния си - в гривната има и Spotify приложение.

Гривната предлага висока защита от вода (IP68) и 200 mAh батерия, която обаче не е ясно колко време издържа с едно зареждане.

Gear Fit2

Gear Fit2 може да се свързва с устройства под Android 4.4 или по-нова версия, които имат поне 1.5 GB RAM. На пазара я очакваме на 10-ти юни за $180.

Gear IconX

Gear IconX са абсолютно безжични и дори двете тапи не са свързани помежду си. Няма бутони и управлението е чрез докосване върху тях.

Gear IconX

Слушалките имат три размера, така че да паснат във всяко ухо, а работата им е да записват информация за тренировката ви - разстояние, време, скорост и да следят пулса ви. Данните могат да бъдат прегледани върху смартфона и приложението S-Health. 

Gear IconX

Слушалките имат и специален режим Ambient Mode, при който се активират микрофоните им, с които можете да чувате какво се случва около вас, докато спортувате и слушате музика. Това е популярна мярка за сигурност, особено ако активните ви занимания - бягане, колело и други - се случват в града и е възможно преминаването на автомобили или други велосипедисти. 

Gear IconX имат и вградена памет от 4 GB, върху която можете да сложите любимата си музика за слушане, докато спортувате. 

Gear IconX

Очакваме устройството на пазара през лятото - в периода юли-септември, а в комплекта им има кутия за съхранение и презареждане. Цената е $200. 

OnePlus 5T предлага 6" AMOLED дисплей от Samsung, нова двойна камера и атрактивна цена

Ето го и него - обещаният ъпгрейд на смартфона OnePlus 5 вече официално е факт и може да бъде поръчан…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer