Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung придобива Harman за $8 милиарда

Samsung придобива Harman за $8 милиарда

4351
Написана от  nixanbal 14 ноември 2016
Samsung придобива Harman за $8 милиарда

Samsung обяви, че ще придобие американската аудио компания Harman за сумата от $8 милиарда. Това ще даде сериозен достъп на корейците до автомобилната индустрия, за която Harman предоставя инфоразвлекателни системи и която става все по-интересна за технологичните гиганти.

Сделката е най-мащабната за Samsung досега, а и много перспективна - Harman има дългосрочни договори с някои от най-големите автомобилни производители, а през следващите пет години се очаква да увеличи двойно приходите си. 

Корейците вярват, че със своя опит в дисплеите, потребителския интерфейс и полупроводниковите технологии ще дадат възможност за още по-сериозно развитие на Harman. 

Harman, които наскоро сключиха споразумения с конгломератите Fiat Crysler и General Motors, притежават някои от най-популярните брандове в аудио индустрията, сред които Harman Kardon, JBL, AKG и други. 

Навлизането в автомобилния бранш на Samsung в бъдеще ще ги изправи отново срещу Google и Apple. Припомням ви, че наскоро се заговори, че Apple са се отказали от плановете да правят собствен електромобил, а вместо това ще разработват софтуерни решения за такива. 

Очаква се сделката да бъде финализирана до средата на 2017 г.

Samsung Galaxy S9 е най-интересният телефон от MWC 2018 според читателите на nixanbal

Миналата седмица във Facebook страницата на nixanbal.com, която между другото вече има над 10 хиляди последователи, проведохме импровизирана анкета, в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer