Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung придобива Harman за $8 милиарда

Samsung придобива Harman за $8 милиарда

4286
Написана от  nixanbal 14 ноември 2016
Samsung придобива Harman за $8 милиарда

Samsung обяви, че ще придобие американската аудио компания Harman за сумата от $8 милиарда. Това ще даде сериозен достъп на корейците до автомобилната индустрия, за която Harman предоставя инфоразвлекателни системи и която става все по-интересна за технологичните гиганти.

Сделката е най-мащабната за Samsung досега, а и много перспективна - Harman има дългосрочни договори с някои от най-големите автомобилни производители, а през следващите пет години се очаква да увеличи двойно приходите си. 

Корейците вярват, че със своя опит в дисплеите, потребителския интерфейс и полупроводниковите технологии ще дадат възможност за още по-сериозно развитие на Harman. 

Harman, които наскоро сключиха споразумения с конгломератите Fiat Crysler и General Motors, притежават някои от най-популярните брандове в аудио индустрията, сред които Harman Kardon, JBL, AKG и други. 

Навлизането в автомобилния бранш на Samsung в бъдеще ще ги изправи отново срещу Google и Apple. Припомням ви, че наскоро се заговори, че Apple са се отказали от плановете да правят собствен електромобил, а вместо това ще разработват софтуерни решения за такива. 

Очаква се сделката да бъде финализирана до средата на 2017 г.

Собствениците на Мтел са приготвили 1 милиард евро за разрастване на бизнеса в Източна Европа

Около 1 милиард евро са отделените средства, с които A1 Telekom Austria Group планира да разшири присъствието си в Източна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer