Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung работи върху още два смартфона със сгъваеми дисплеи

Samsung работи върху още два смартфона със сгъваеми дисплеи

774
Написана от  nixanbal 07 март 2019
Samsung работи върху още два смартфона със сгъваеми дисплеи

Samsung планира да разшири портфолиото си смартфони със сгъваеми дисплеи и вече разработва два нови модела, пише Bloomberg. Според източника корейците подготвят модел с прегъващ се отгоре надолу екран, както и такъв с оставащ отвън дисплей, подобен на Huawei Mate X. 

Въпреки че смартфоните със сгъваеми дисплеи са смятани за голямата тема в мобилните комуникации, която ще е актуална в годините напред, все още има много въпросителни пред тях, като тепърва ще се установява има ли и кой е най-добрият вариант за прегъване на екрана. Въпреки това Samsung изглежда искат да се наложат като лидер в новия сегмент и подготвят още две нови устройства. 

Едното звучи като подобен на очаквания сгъваем RAZR на Motorola модел, а другото ще е от типа на Mate X. 

Очакванията са да видим на пазара първо подобния на RAZR смартфон, който би трябвало да се появи до края годината или в началото на 2020 г. В момента Samsung има прототипи на апарата, с които изпипва дизайна и решава дали например да остави втори дисплей върху капака. 

Вторият нов смартфон, при който сгъваемият дисплей ще остава като външен корпус, ще излезе след това. Очаква се той да бъде по-тънък, защото няма да има втори екран, както първият Galaxy Fold. 

Слуховете твърдят, че при тези устройства може да видим и вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци, какъвто има при Galaxy S10 и S10+. 

И докато Samsung подготвя двата нови модела със сгъваеми екрани, успоредно се опитва да усъвършенства панела на Galaxy Fold и да елиминира появяващата се във времето гънка, за която ви споменах, че се вижда и при Huawei Mate X. А такава има, защото покривният филм върху екрана не е стъклен.

Samsung очаква най-малко 1 милион продадени смартфона със сгъваеми дисплеи тази година, допълва Bloomberg.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer