НачалоНовиниSamsung разработва една от функциите в камерата на iPhone 11 Pro за своя Galaxy S11

Samsung разработва една от функциите в камерата на iPhone 11 Pro за своя Galaxy S11

1518
Написана от  kris.romanov 13 септември 2019
Samsung разработва една от функциите в камерата на iPhone 11 Pro за своя Galaxy S11

При премиерата на новите смартфони iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max видяхме някои нови за Apple функции в камерата, включително една, която ще дойде на по-късен етап със софтуерен ъпдейт. Става въпрос за Deep Fusion, използваща машинно самообучение за подобряване качеството на кадрите. Оказва се, че подобна екстра разработва и Samsung за следващия си флагман, твърди Twitter профилът @universeice.

Deep Fusion работи като заснема 4 кадъра с по-дълга експозиция и 4 кадъра с по-къса експозиция, още преди "щракването" + още един кадър при натискането на бутона за снимка. След това всички тези 9 изображения се събират в едно, като така се постигат по-резки детайли и възможно най-ниско ниво на шум.

От Apple обясниха, че използват машинно самообучение, за да направят обработка на снимките пиксел по пиксел, оптимизирайки текстурата, детайлите и шума във всяка част на кадъра. За целта, разбира се, се разчита на NPU в чипсета A13 Bionic.

Screenshot 2019-09-13 at 9.12.09

Въпросната функция Deep Fusion изглежда ще присъства под някаква форма и в следващия топмодел на Samsung - очакваният в началото на 2020 г. Galaxy S11. Информацията за това идва от доказалия се като надежден източник @universeice.

Като цяло от S11, или както бъде наречен следващият флагман от Корея, се очаква да предлага сериозен ъпгрейд в камерата, така че подобни подобрения звучат съвсем логично. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer