Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниSamsung разработва една от функциите в камерата на iPhone 11 Pro за своя Galaxy S11

Samsung разработва една от функциите в камерата на iPhone 11 Pro за своя Galaxy S11

1325
Написана от  kris.romanov 13 септември 2019
Samsung разработва една от функциите в камерата на iPhone 11 Pro за своя Galaxy S11

При премиерата на новите смартфони iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max видяхме някои нови за Apple функции в камерата, включително една, която ще дойде на по-късен етап със софтуерен ъпдейт. Става въпрос за Deep Fusion, използваща машинно самообучение за подобряване качеството на кадрите. Оказва се, че подобна екстра разработва и Samsung за следващия си флагман, твърди Twitter профилът @universeice.

Deep Fusion работи като заснема 4 кадъра с по-дълга експозиция и 4 кадъра с по-къса експозиция, още преди "щракването" + още един кадър при натискането на бутона за снимка. След това всички тези 9 изображения се събират в едно, като така се постигат по-резки детайли и възможно най-ниско ниво на шум.

От Apple обясниха, че използват машинно самообучение, за да направят обработка на снимките пиксел по пиксел, оптимизирайки текстурата, детайлите и шума във всяка част на кадъра. За целта, разбира се, се разчита на NPU в чипсета A13 Bionic.

Screenshot 2019-09-13 at 9.12.09

Въпросната функция Deep Fusion изглежда ще присъства под някаква форма и в следващия топмодел на Samsung - очакваният в началото на 2020 г. Galaxy S11. Информацията за това идва от доказалия се като надежден източник @universeice.

Като цяло от S11, или както бъде наречен следващият флагман от Корея, се очаква да предлага сериозен ъпгрейд в камерата, така че подобни подобрения звучат съвсем логично. 

OnePlus 7T предлага тройна камера, 90Hz дисплей и Android 10

OnePlus представи току-що новия си топмодел OnePlus 7T, който вече предлага тройна основна камера, има 90 Hz опреснителна честота на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer