НачалоНовиниSamsung са тествали батериите на Galaxy Note 7 в собствена лаборатория

Samsung са тествали батериите на Galaxy Note 7 в собствена лаборатория

2506
Написана от  nixanbal 18 октомври 2016
Samsung са тествали батериите на Galaxy Note 7 в собствена лаборатория

Отговорността за избухващите смартфони Galaxy Note 7 изглежда ще бъде изцяло поета от самия производител, който се оказва, че е тествал батериите в устройствата си в собствена лаборатория - нещо, което е нетипично за индустрията, пише The Wall Street Journal. 

От организацията CTIA са обяснили пред WSJ, че лабораторията на Samsung е сертифицирана да извършва подобни тестове, но корейците са единствените в индустрията, които са поверили този контрол върху продукта си на собствена лаборатория. 

От CTIA, които съблюдават работата на тези лаборатории, споделят, че тестовете са и на самите батерии, и на работата им в устройства. Основно се проверява как се държи батерията при зареждане и при разговор.

Samsung тепърва ще разплита мистерията около избухванията на своя Note 7, а дали използването на собствена лаборатория е повод за конфликт на интереси и там ли има пропуск - предстои да разберем. 

Приложението за електронни билети Tickey през август ще заработи и в градския транспорт на Варна

Българското приложение Tickey, което заменя хартиения билет с електронен вариант на смартфона, скоро ще стартира и в градския транспорт на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer