НачалоНовиниSamsung също може да извади зарядното от комплекта на някои свои смартфони

Samsung също може да извади зарядното от комплекта на някои свои смартфони

615
Написана от  nixanbal 09 юли 2020
Samsung също може да извади зарядното от комплекта на някои свои смартфони

В последните седмици се говори усилено, че Apple планира да редуцира сериозно размерите на кутията на следващия си iPhone, а покрай това и да извади част от аксесоарите. Оказва се, че и Samsung планират подобен ход. 

През 2021 г. Samsung ще започне да продава някои свои смартфони Galaxy без зарядно в комплекта, съобщава корейският ETNews. Според източника това решение е взето, защото потребителите вече така или иначе разполагат със зарядно от предишния си телефон, а и така компанията ще успее да намали сериозно разходите си. 

Всъщност съкращението на разходите изглежда е водещ мотив, както тук, така и при Apple. Постигайки по-малка кутия за смартфоните си, производителите ще намалят не просто разходите за самата окомплектовна, но също и за транспорта. 

Припомням ви, че според анализатора Минг-Чи Куо Apple планира да продава смартфоните iPhone 12 без слушалки и без зарядно. Включеното до момента 5 W или 18 W зарядно, в зависимост от модела iPhone, ще бъде заместено от ново 20 W зарядно, което обаче ще се предлага на потребителите отделно. 

Дали двете компании наистина ще предприемат този ход - ще разберем съвсем скоро. А ще има ли и други, които ще ги последват в бъдеще - най-вероятно. 

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer