НачалоНовиниSamsung се изкачи на второ място при смартчасовниците с новите модели Galaxy Watch 4

Samsung се изкачи на второ място при смартчасовниците с новите модели Galaxy Watch 4

856
Написана от  nixanbal 23 ноември 2021
Samsung се изкачи на второ място при смартчасовниците с новите модели Galaxy Watch 4

Решението на Samsung да си партнира с Google за съвместната разработка на новата Wear OS и да пусне тазгодишните си смартчасовници с нея, вместо с Tizen, изглежда е било успешно. Или поне за това свидетелстват данните от новия доклад на Counterpoint Research, в който Samsung се е изкачила до второто място в световната класация по най-голям брой продадени смартчасовници.

Световните продажби на смартчасовници за периода юли-септември са се увеличили с 16%, става ясно от току-що публикувания Global Smartwatch Model Tracker на Counterpoint Research. 

Samsung Galaxy Watch 4

Един от големите победители за тримесечието е Samsung (14.4%) с тяхната серия Galaxy Watch 4, която успя да ги изведе пред Amazfit (5.8%), imoo (5.8%), Huawei (5%) и да скъси дистанцията до лидерa Apple (21.8%). 

Samsung Galaxy Watch 4

Корейците помогнаха и на Google тяхната съвместна платформа Wear OS да се превърне във втората най-популярна в света - 17% спрямо 22% за watchOS на Apple Watch. 

 

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer