НачалоНовиниSamsung ще използва и батерии от Sony за Galaxy S8

Samsung ще използва и батерии от Sony за Galaxy S8

1705
Написана от  nixanbal 17 февруари 2017
Samsung ще използва и батерии от Sony за Galaxy S8

Samsung вече обяви какви действия ще предприеме, за да не се повтори катастрофата с Galaxy Note 7, а сега стана ясно, че друга мярка за сигурност е използването на батерии от повече доставчици. Оказва се, че за Galaxy S8 корейците ще разчитат на батерии от три източника, един от които Sony. 

По-рано стана ясно, че за следващия си флагман Samsung ще разчита на батерии от филиала си Samsung SDI и от японската Murata Manufacturing. Днес The Wall Street Journal пише, че към микса е добавена и Sony.

Така, дори да се появи някакъв проблем с батерии от един доставчик, няма да се стигне до толкова сериозни мащаби, като при Note 7.

Разнообразието в доставчиците на компоненти всъщност е честа практика в индустрията и не само при батериите. Самите Samsung от години използват в един топмодел смартфон чипсет от своята серия Exynos, но и от конкурентната Snapdragon на чипмейкърите Qualcomm. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer