Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung ще използва и батерии от Sony за Galaxy S8

Samsung ще използва и батерии от Sony за Galaxy S8

1839
Написана от  nixanbal 17 февруари 2017
Samsung ще използва и батерии от Sony за Galaxy S8

Samsung вече обяви какви действия ще предприеме, за да не се повтори катастрофата с Galaxy Note 7, а сега стана ясно, че друга мярка за сигурност е използването на батерии от повече доставчици. Оказва се, че за Galaxy S8 корейците ще разчитат на батерии от три източника, един от които Sony. 

По-рано стана ясно, че за следващия си флагман Samsung ще разчита на батерии от филиала си Samsung SDI и от японската Murata Manufacturing. Днес The Wall Street Journal пише, че към микса е добавена и Sony.

Така, дори да се появи някакъв проблем с батерии от един доставчик, няма да се стигне до толкова сериозни мащаби, като при Note 7.

Разнообразието в доставчиците на компоненти всъщност е честа практика в индустрията и не само при батериите. Самите Samsung от години използват в един топмодел смартфон чипсет от своята серия Exynos, но и от конкурентната Snapdragon на чипмейкърите Qualcomm. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer