Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung ще покаже нов сензор за камерафони на 12 август, очакваме 108 МР резолюция

Samsung ще покаже нов сензор за камерафони на 12 август, очакваме 108 МР резолюция

938
Написана от  nixanbal 10 август 2019
Samsung ще покаже нов сензор за камерафони на 12 август, очакваме 108 МР резолюция

В официалния си профил в Twitter заетата с разработката на сензори за камерите на мобилни телефони дивизия на Samsung обяви, че подготвя анонс на 12 август. Очакванията са да бъде обявен сензор със 108 МР резолюция. 

Към споделеното изображение в социалните мрежи има хаштаг #NextGenCapture и текста "Resolution Redefined", което би могло да се тълкува като сериозен скок в резолюцията на задаващия се сензор. 

По-ранни слухове всъщност вече разкриха, че корейците ще представят 108 МР сензор, който би следвало да използва технология за комбиниране на 4 пиксела в 1. Така смартфоните с този нов ISOCELL сензор ще предлагат 27 МР снимки с по-високо качество, благодарение на по-големите обединени пиксели. 

Samsung

Дали ще могат да се правят снимки и с пълната 108 МР резолюция (12032х9024 пиксела!), както и какви са останалите детайли около този сензор - предстои да разберем още в понеделник.

Остава питането обаче кой ще пусне първия смартфон със 108 МР камера. Според @universeice това ще бъде Xiaomi, които ще използват новия ISOCELL сензор на Samsung в своя Mi MIX 4.

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer