Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung ще представи смартфон с прегъващ се дисплей до края на 2018 г.

Samsung ще представи смартфон с прегъващ се дисплей до края на 2018 г.

2225
Написана от  nixanbal 04 септември 2018
Samsung ще представи смартфон с прегъващ се дисплей до края на 2018 г.

От години слушаме за технологията, която ще позволи дисплеят на смартфона да се сгъва като хартия и да го превръщаме от компактен мобилен телефон в таблет за секунда. Samsung е една от компаниите, които най-гласно споделят планове за навлизане в този сегмент и изглежда много скоро ще видим крайния пилотен продукт. 

Новината идва от шефа на мобилната дивизия на Samsung Ди Джей Ко, който е обявил пред CNBC, че до края на годината ще видим премиерата на устройството с прегъващ се дисплей. 

Възможно е представянето на продукта да се случи по време на Samsung Developer Conference през ноември в Сан Франциско, казва Ко, но не е ясно кога ще започнат продажбите. 

Все още не знаем как точно ще изглежда мистериозното устройство, но е възможно разработката да е подобна на сгъваемите телефони с капачета от миналото, само че вече с по-голям екран, който се прегъва, а не два дисплея, свързани с панти. 

Дали това ще е бъдещето на мобилните телефони - времето ще покаже. Със сигурност обаче се задава нова вълна устройства, които ще са коренно различни от всичко досега и ще ни накарат да изпишем стотици редове коментари с мнения по техен адрес. 

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer