НачалоНовиниSamsung спира да произвежда смартфони в Китай

Samsung спира да произвежда смартфони в Китай

1407
Написана от  nixanbal 04 октомври 2019
Samsung спира да произвежда смартфони в Китай

Samsung е преустановила производството на мобилни телефони в Китай, обявиха от компанията в сряда. Причината е интензивната конкуренция от местните марки, забавянето на икономиката в страната и увеличаващите се цени за човешкия труд, пише Reuters. 

В първото тримесечие на настоящата година делът на Samsung на китайския пазар се е свил до 1%, докато през 2013-а е бил около 13 на сто. Според анализатори китайските потребители днес предпочитат да купуват евтини телефони от китайски производители или скъпи модели от Apple и Huawei. Samsung все пак ще продължи да продава смартфоните си Galaxy на този пазар. 

Корейците са пояснили пред Reuters, че оборудването от закритата в Китай фабрика ще бъде прехвърлено в други техни производствени точки на различни места по света - в зависимост от "производствената им стратегия, базирана на пазарните нужди".

Припомням ви, че през 2018-а в Индия Samsung откри най-голямата фабрика за производство на мобилни телефони (на снимката горе), като тъкмо този пазар е един от ключовите за компанията, особено в по-достъпния ценови сегмент. 

Samsung не е единственият производител на смартфони, който прекратява производството си в Китай. Sony също обяви, че затваря фабриката си в Пекин и ще произвежда мобилни телефони само в Тайланд. На този фон Apple продължава да сглобява повечето си продукти в тази страна. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer