Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниSamsung вече е договорила първата партида чипсети Snapdragon 845 за своя Galaxy S9

Samsung вече е договорила първата партида чипсети Snapdragon 845 за своя Galaxy S9

817
Написана от  nixanbal 21 август 2017
Samsung вече е договорила първата партида чипсети Snapdragon 845 за своя Galaxy S9

Samsung и Qualcomm изглежда ще продължат успешното си партньорство и догодина, като според нова информация корейците вече са договорили с чипмейкъра първата партида от новия Snapdragon 845 да отиде при тях. Целта, разбира се, е чипсетите да бъдат използвани за флагмана Galaxy S9.

В началото на 2017 г. вече видяхме да се разиграва този сценарий - първите доставки от Snapdragon 835 отидоха при Samsung и така други компании останаха на сухо. Заради това LG например избра до по-стар чипсет за своя G6. 

Така че, успешно отиграната схема изглежда ще се повтори и догодина, когато новият чипсет Snapdragon 845 ще бъде доставен с предимство на Samsung за техния Galaxy S9. 

Qualcomm има интерес от подобно партньорство, тъй като Samsung продава устройствата си в огромни тиражи.

Все пак корейците използват и свой чипсет Exynos за някои пазари и Snapdragon е част от конфигурацията на моделите им за Китай и САЩ. 

От друга страна, вероятно си спомняте, че през май излезе информация, че Qualcomm работи с LG по техния бъдещ флагман G7, който да използва чипсета Snapdragon 845. Дали в такъв случай ще има ексклузивни първи доставки за Samsung или ще бъдат поделени между двата корейски гиганта (и други компании?) - предстои да разберем. 

По-рано днес излезе и друга информация за S9, макар и доста ранна и несигурна. Заговори се, че Samsung може да прибегне до дизайн с модули, подобен на приставките Moto Mods. 

Собствениците на Мтел са приготвили 1 милиард евро за разрастване на бизнеса в Източна Европа

Около 1 милиард евро са отделените средства, с които A1 Telekom Austria Group планира да разшири присъствието си в Източна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer