НачалоНовиниСанкциите на САЩ са забавили ръста на Huawei през 2019 г.

Санкциите на САЩ са забавили ръста на Huawei през 2019 г.

931
Написана от  nixanbal 31 март 2020
Санкциите на САЩ са забавили ръста на Huawei през 2019 г.

Huawei приключва 2019 г. със $123 милиарда приходи, което е 19.1% ръст спрямо 2018 г., сочи финансовият отчет на компанията. Печалбата се е увеличила с 5.65 на сто, но това е значително по-скромен ръст сравнено с 25% увеличение за миналата година. Причината до голяма степен се дължи на санкциите, които САЩ наложи на Китай, коментират от Huawei. 

Според председателя на Huawei компанията не е успяла да достигне прогнозираните приходи от $135 милиарда в резултат на санкциите на Тръмп, които забраниха още през пролетта на миналата година американски компании да имат бизнес отношения с китайски партньори. 

Така Google вече нямаше право да предоставя своите услуги и приложения в лицензираната версия на Android OS, а Huawei трябваше да премине към AOSP и собствения си магазин AppGallery. 

Новите топмодели Huawei P40 също са без услугите и приложенията на Google. 

Интересна новина покрай финансовия отчет на Huawei обаче е, че председателят на компанията, цитиран от CNBC.com, се надява услугите на Google да бъдат добавени към техния AppGallery - така както услугите на Google са достъпни в App Store на Apple.

ТОП 5 на 2019: Смартфоните на годината

Здравейте с първия материал от традиционната вече 7 години обзорна поредица на nixanbal.com! На следващите редове ще си говорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer