Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниСАЩ и Китай започват да стоплят отношенията, но сделка за Huawei още няма

САЩ и Китай започват да стоплят отношенията, но сделка за Huawei още няма

2069
Написана от  nixanbal 12 октомври 2019
САЩ и Китай започват да стоплят отношенията, но сделка за Huawei още няма

САЩ и Китай започнаха да чертаят рамките на своето частично търговско помирение, за което Доналд Тръмп съобщи, че с колегата му Си Дзинпин могат да подпишат още следващия месец, предава Bloomberg. Направените крачки в посока разрешаване на 18-месечния конфликт обаче на този етап не касаят Huawei. 

Като част от сделката Китай трябва да засили значително покупките на американски селскостотански стоки, да се съгласи на конкретни мерки за интелектуалната собственост и отстъпки, свързани с финансови услуги и валута, е казал Тръмп в Белия дом този петък.

САЩ от своя страна ще трябва да забави увеличението на тарифите, което беше планирано да влязат в сила следващата седмица. Другите такси, очаквани да бъдат наложени през декември обаче, на този етап не са отменени. 

По-горното споразумение е най-сериозният прогрес, който двете страни отбелязват в продлжаващата вече 18 месеца търговска война, пише Bloomberg. Нещо повече - по думите на Тръмп сделката ще бъде само първата фаза от по-широко споразумение между САЩ и Китай. 

А това по-широко споразумение би могло да обхване и Huawei, чиито бизнес отношения с американските предприятия продължават да са силно възпрепятствани и по-горните новини все още не касаят китайската компания. 

От администрацията на Тръмп са заявили, че въпросите, касаещи Huawei, не са част от обявената този петък сделка и ще бъдат част от отделни преговори. Отношенията с поставения през май в т.нар. "черен списък" китайски производител на телеком оборудване и смартфони ще бъдат обсъждани в следваща фаза на преговорите между двете страни. 

ВИДЕО: "Вело Бургас" е още едно парче в пъзела на умния град

Знаете ли, че в Бургас е възможно да наемете велосипед с SMS, след което местоположението на колелото винаги може да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer