Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСАЩ може да забрани лаптопи в ръчния багаж и на полетите от Европа

САЩ може да забрани лаптопи в ръчния багаж и на полетите от Европа

1553
Написана от  nixanbal 25 април 2017
САЩ може да забрани лаптопи в ръчния багаж и на полетите от Европа

След като САЩ забрани носенето на лаптопи в ръчния багаж на борда на полети от 10 държави от Средния Изток и Африка, ограниченията може да бъдат наложени и на полети от Европа, пише The Guardian. 

Във Великобритания вече са получили информация, че администрацията на Тръмп обмисля да въведе същата забрана и за полети от Европа, включително от Острова. 

Това би означавало, че пътниците няма да могат да носят в ръчния си багаж в самолета електронни устройства, които са по-големи от лаптоп. 

Разбира се, става дума за мерки за сигурност, тъй като се смята, че терористите скриват експлозиви в по-обемна техника, но от друга страна това би било сериозен проблем за всички туристи и най-вече - пътуващите по работа. Последните със сигурност биха искали да имат възможност да използват лаптопа си по време на около 10-часовия полет, за да отметнат някои задачи. 

На този етап все пак няма конкретен план за налагане на тази забрана и за Европа и информацията е, че подобна само се обмисля. 

Собствениците на Мтел са приготвили 1 милиард евро за разрастване на бизнеса в Източна Европа

Около 1 милиард евро са отделените средства, с които A1 Telekom Austria Group планира да разшири присъствието си в Източна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer