Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСАЩ няма да споделя тайни от разузнаването си с Берлин, ако Германия не блокира Huawei от 5G мрежите си

САЩ няма да споделя тайни от разузнаването си с Берлин, ако Германия не блокира Huawei от 5G мрежите си

1818
Написана от  nixanbal 12 март 2019
САЩ няма да споделя тайни от разузнаването си с Берлин, ако Германия не блокира Huawei от 5G мрежите си

Германия не трябва да допуска използването на телеком оборудване от Huawei и други китайски компании при изграждането на операторските 5G мрежи или рискува достъпът ѝ до информация от разузнавателните служби на САЩ да бъде блокиран. Това се казва в писмо от посланика на САЩ в Берлин, съобщава The Wall Street Journal.

Изпратеното в петък писмо до министъра на икономиката на Германия е първият случай, в който американците посочват конкретни последствия за страна, която реши да използва оборудване от китайците. Припомням ви, че според САЩ Huawei е тясно свързана с китайското правителство и разузнавателните им служби.  

Миналия месец говорител на министерството на икономиката в Берлин обяви, че понастоящем юридически не е възможно директно изключване на доставчик от изгражднето на 5G мрежите и такова не е планирано. 

Предстои да видим какво ще последва от изпратеното миналата седмица писмо. Според The Wall Street Journal САЩ все пак ще продължи да споделя информация от разузнавателните си служби с Германия, но сериозно ще намали обхвата на тази информация, ако Huawei бъде допусната в 5G бъдещето на страната. 

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer