Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСАЩ обвини Huawei във финансови измами и кражба на интелектуална собственост от T-Mobile

САЩ обвини Huawei във финансови измами и кражба на интелектуална собственост от T-Mobile

1071
Написана от  nixanbal 29 януари 2019
САЩ обвини Huawei във финансови измами и кражба на интелектуална собственост от T-Mobile

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна нови обвинения срещу Huawei. В тях се твърди, че служители на китайската компания, включително главният финансов директор, са извършили поредица федерални престъпления, включително измама и кражба на интелектуална собственост. 

В едното от обвиненията се засягат връзките на Huawei и по-конкретно Мън Уанджоу, главен финансов директор и дъщеря на основателя на компанията, с Иран. Според обвинието арестуваната в Канада през декември Уанджоу е представила невярна информация за взаимоотношенията на Huawei с партньори на Иран, което ѝ е позволило да продължи работата си с банки и длъжностни лица, въпреки санкциите на САЩ. 

Другото обвинение твърди, че Huawei е откраднала интелектуална собственост от T-Mobile, включително робот за тестове на мобилни телефони. 

От Huawei са обяснили, че проблемът с T-Mobile е разрешен още през 2017 г. и според адвокатa ѝ Уанджоу не трябва да бъде държана като заложник, пише Reuters. 

Припомням ви, че Huawei е най-големият производител на телеком оборудване в света и в момента номер две по продажби на смартфони, но от години се сблъсква със сериозни обвинения от страна на САЩ. Властите отвъд океана се опасяват, а вече и открито заявяват, че технологичните решения на Huawei могат да бъдат използвани от китайското правителство за шпионаж.

На живо от Москва: Официална премиера на Nokia 5.1, Nokia 3.1 и Nokia 2.1

Здравейте от Москва, където току-що HMD Global представи няколко нови смартфона Nokia. Базираната във Финландия компания обяви новите издания на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer