Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСАЩ отмени правилата за интернет неутралитет

САЩ отмени правилата за интернет неутралитет

2344
Написана от  nixanbal 15 декември 2017
САЩ отмени правилата за интернет неутралитет

Федералната комисия по комуникациите в САЩ гласува в четвъртък да отпаднат правилата, които регулират бизнеса, свързващ потребителите с интернет. Това срина въведените преди 2 години по времето на Обама основи на неутралитета в глобалната мрежа и дава по-сериозни правомощия на доставчиците да управляват онлайн достъпа на американците. 

Комисията премахна регулациите по отношение на интернет неутралитета, които забраняваха на доставчици на широколентов интернет да блокират определени уебсайтове или да дават предимство на избрани такива, осигурявайки само за тях по-добра връзка. 

Досега например беше забранено операторът Verizon да приоритизира Yahoo и AOL, които са негова собственост, пред конкурентите Google и да таксува последните, за да ги свърже с потребителите. Новите разпоредби позволяват това да се случи, стига Verizon да го реши, коментира The Washington Post. 

Очаква се ефектът от решението да се усети до няколко седмици или месеца, но срещу него вече се обявиха куп компании, организации и публични фигури. И всички нормални хора изобщо, предполагам.

Изводът е - обмисляйте добре за кого гласувате на избори. 

Sony Xperia XZ2 Premium е първият смартфон с двойна основна камера на японците

След като в Барселона подсказа за него, днес Sony официално обяви първия си смартфон с двойна основна камера. Xperia XZ2…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer