НачалоНовиниСАЩ отпуска мерките, Huawei може да получи достъп до чипове за своите смартфони

САЩ отпуска мерките, Huawei може да получи достъп до чипове за своите смартфони

2192
Написана от  nixanbal 29 октомври 2020
САЩ отпуска мерките, Huawei може да получи достъп до чипове за своите смартфони

САЩ изглежда прави крачка назад и е разрешила компании да възобновят търговските си отношения с Huawei и да снабдяват китайския производител с чипове, стига те да не бъдат използвани за неговия 5G бизнес, съобщава Financial Times. Това е добър сигнал, че проблемите пред смартфон бизнеса на Huawei могат да бъдат решени. 

Според анализаторите този ход означава, че САЩ смекчава сериозно мерките срещу Huawei и въпреки че бизнесът с телеком оборудване ще продължи да бъде засегнат, не по-малко важният бизнес със смартфони ще получи шанс да продължи да се развива.

Информацията идва от различни източници, като Financial Times цитират високопоставени служители в две азиатски компании за чипове, които са оптимисти, че ще получат лиценз и ще могат да продължат бизнеса си с Huawei. "Получихме индикации, че чипове за мобилни устройства няма да бъдат проблем", е споделил единият от тях. 

Решението мерките да не важат, когато не става дума за чипове за 5G бизнеса на Huawei, е ясен знак, че САЩ възнамерява да позволи на Huawei да остане в смартфон бизнеса, твърди Едисън Лий, анализатор в Jefferies. Според него е възможно още до края на годината Qualcomm и MediaTek да получат лицензи, с които да възобновят търговските си отношения с Huawei. 

Въпреки това експерти предупреждават да не се възлагат твърде големи надежди на нормализиране на ситуацията, припомняйки колко непредвидими са решенията на администрацията на Тръмп.

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer