НачалоНовиниСАЩ ще опита да ограничи доставките на чипове към Huawei от тайванската TSМС

САЩ ще опита да ограничи доставките на чипове към Huawei от тайванската TSМС

1564
Написана от  nixanbal 19 февруари 2020
САЩ ще опита да ограничи доставките на чипове към Huawei от тайванската TSМС

Администрацията на Тръмп подготвя нов удар срещу китайската Huawei, като този път ще се опита да ограничи търговските им отношения с компании, които дори не са американски. САЩ планира мерки, които биха им позволили да блокират доставката на чипове към Huawei Technologies от компании като тайванската TSMC, пише Reuters. 

Идеята, която ще се обсъжда на срещи на високо ниво в САЩ през следващата седмица, е да бъдат ограничени продажбите на чипове към Huawei. Това би могло да стане чрез закон, който налага ограничения върху чуждестранни стоки, разработени на база американски технологии. 

В случая най-сериозно могат да бъдат засегнати бизнес отношенията между Huawei и тайванската TSMC - най-големият производител на чипове, благодарение на които Huawei създават своите чипсети Kirin. Последните се използват от премиум смартфоните на компанията, включително от последния им топмодел Mate 30 Pro. 

Мерките предвиждат чужди компании, които използват американски технологии, както TSMC използва американско оборудване за производството на чипове, да имат лиценз от САЩ, за да доставят стоки до Huawei. 

Предложението за по-горното все още не е прието и тепърва предстои да видим дали ще се стигне до подобен удар срещу Huawei, които сякаш са основната мишена на САЩ във войната им с Китай. 

Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola признава смартфоните със сгъваеми дисплеи като една от ключовите тенденции в мобилните технологии през 2019 г. и след това,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer