НачалоНовиниСателитната комуникация на iPhone 13 ще може да се използва само в спешни ситуации

Сателитната комуникация на iPhone 13 ще може да се използва само в спешни ситуации

559
Написана от  nixanbal 31 август 2021
Сателитната комуникация на iPhone 13 ще може да се използва само в спешни ситуации

Преди ден чухме, че iPhone 13 може да предлага възможност за сателитни комуникации от анализатора Минг-Чи Куо, а сега Bloomberg потвърждава тази прогноза и дава още детайли. Според Марк Гърман сателитната връзка при новите смартфони на Apple ще се използва само в спешни ситуации. 

Сателитната комуникация в iPhone 13 ще даде на потребителите две нови възможности, твърди източникът. Той посочва, че тези промени се готвят от години, но може и да не са достъпни още при лансирането на новите модели, а да бъдат активирани на по-късен етап.

Първата опция ще бъде Emergency Message via Satellite. Тя ще позволява човек да изпраща текстово съобщение при извънредна ситуация до спешен номер и до избрани контакти, като това ще бъде възможно и в зони без операторско покритие. Функцията ще бъде интегрирана в приложението Messages.

Втората новост ще позволи при по-сериозни извънредни ситуации, пожари, катастрофи и други, да се използват сателитните мрежи. Функцията на телефона ще иска информация за какво бедствие става дума, а потребителят ще може да изпрати информация като своето местонахождение, медицински идентификатор и други. 

Така че според Bloomberg първоначално Apple ще въведе сателитната комуникация само при кризисни ситуации, а не като алтернатива на клетъчните мрежи. Функцията няма да бъде достъпна във всички държави и разпространението й ще зависи от местните регулации и разположението на сателитите. 

Междувременно акциите на Globster се повишиха с 64% на база слуховете, че Apple ще разчита на техните сателитни услуги за тази нова функционалност в iPhone 13. 

Apple представи по-мощни MacBook Pro с нов дизайн, нови чипове и всички стари портове

Тази есен Apple изглежда отново няма намерение да излезе от новините и след като преди месец обяви новите си смартфони…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer