Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСъздателят на Microsoft HoloLens: Смартфонът вече е мъртъв

Създателят на Microsoft HoloLens: Смартфонът вече е мъртъв

1882
Написана от  nixanbal 04 май 2017
Създателят на Microsoft HoloLens: Смартфонът вече е мъртъв

От премиерата на последния смартфон под логото на Microsoft мина доста време цяла вечност, а слуховете за Surface Phone започнаха безславно да замират. Оказва се, че в технологичния гигант вече не вярват в смартфоните. Смятат ги за мъртви. Само че не бързайте - Microsoft не отписват напълно възможността да представят такова усройство.

"Телефонът вече е мъртъв. Хората просто още не са го осъзнали.", смята Алекс Кипман, който стои зад шлема с добавена реалност Microsoft HoloLens. 

След няколко опита през годините да се набърка в пазара на смартфони Microsoft изглежда се е отказала от амбициите си. Поне на този етап няма нищо против да стои отстрани и просто да наблюдава пазара в очакване. 

"Няма да излезем с още едно устройство, каквото някой вече е правил", заявява пред Bloomberg маркетинг шефът на хардуера в Microsoft Юсуф Мехди. 

Така че Microsoft изглежда ще пасуват в играта, която Samsung, Apple и останалите играят в момента. Технологичният гигант гледа напред и вярва, че смартфонът на бъдещето ще изглежда по различен начин и ще бъде устройство, което смесва реалността с виртуалния свят. Подобно на HoloLens. 

HoloLens

Само че това означава, че в близко бъдеще е малко вероятно да видим подобен продукт за крайни клиенти от екипа на Сатя Надела, защото пред навлизането на HoloLens на масовия пазар и превръщането му в "следващия смартфон" има твърде много пречки и дизайнът и цената са само част от тях. 

HoloLens

Но визионерските пориви на Microsoft са добре дошли за индустрията и ние като потребители със сигурност можем само да стискаме палци категорията да бъде преобразена със следващата голяма иновация. В Apple също царува убеждението, че добавената реалност е част от комуникационните устройства на бъдещето, припомнят от Bloomberg. 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer