Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниСерията Galaxy S10 е по-продавана спрямо S9, а S10+ е най-търсеният модел

Серията Galaxy S10 е по-продавана спрямо S9, а S10+ е най-търсеният модел

1613
Написана от  nixanbal 03 юли 2019
Серията Galaxy S10 е по-продавана спрямо S9, а S10+ е най-търсеният модел

Продажбите на смартфоните от серията Galaxy S10 на Samsung са надминали тези на миналогодишните флагмани S9, сочат данни на Counterpoint Research. Според тях най-големият, а и най-скъп в семейството - моделът S10+, е най-продаван.

Анализът засяга световните продажби на серията смартфони Galaxy S10 през първите три месеца след излизането им на пазара и показва, че те са с 12 на сто по-високи спрямо продажбите за същия период на моделите Galaxy S9. 

Counterpoint Research посочват още и как се разпределя интересът на потребителите между трите модели Galaxy S10, S10+ и S10e. Оказва се, че най-популярен е Galaxy S10+ с дял от 42% от всички продажби, следван от S10 с 32% и S10e с 22%. Тук бих се запитал къде са останалите 4%?

Galaxy S10 5G, който излезе само на ключови пазари месец след останалите модели, не е включен в проучването.

Всичко това, а и обновената серия Galaxy А, помогнаха на корейците да заемат 25% дял от световния смартфон пазар за Q1 на 2019 г., припомня The Korea Herald. 

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer