Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниСгъваемият Motorola RAZR премина през изтезанията на @JerryRigEverything

Сгъваемият Motorola RAZR премина през изтезанията на @JerryRigEverything

1404
Написана от  nixanbal 08 февруари 2020
Сгъваемият Motorola RAZR премина през изтезанията на @JerryRigEverything

Ето че смартфоните със сгъваеми дисплеи, които изглеждат в пъти по-крехки от тези със стандартен дизайн, започват един по един да преминават през изтезанията на @JerryRigEverything и сега е ред на Motorola RAZR. Устройството, около чиято здравина се говори усилено в последните дни, беше подложено на драскане, огъване и зариване с пясък.

За видеото на Джери няма нужда да ви разказвам подробности и директно ви предлагам да му хвърлите едно око отдолу. Може би най-важните моменти са, че дисплеят, понеже няма стъклено покритие, се драска изключително лесно, а попадналите прашинки и песъчинки в сгъваемия му механизъм могат лесно да го повредят. Или поне така изглежда от клипа. 

А напоследък се заговори за устойчивостта на RAZR, защото CNET го подложиха на изпитания с помощта на свой сгъващ апарата робот. Въпросният показа, че смартфонът на Motorola може да издържи едва 27 000 сгъвания.  

Последва официално видео от Motorola, което демонстрира техния процес на тестове с подобен, но може би далеч по-професионален робот.

Според производителя видеото трябва да покаже колко сериозни са изпитанията за механизма, но всичко, което виждаме, са 27 секунди сгъване и разгъване.

Така или иначе, изводът на Джери е, че апаратът е уязвим заради процепа при пантата под дисплея, но пък до края на клипа RAZR не беше разчленен на две и екранът остана функциониращ, дори с доста щети. 

Всичко това, разбира се, са екстремни изтезания за едно устройство и само времето ще покаже дали при нормално ползване в ежедневието апаратът на Motorola ще се докаже като достатъчно устойчив на дребни прашинки. Със сигурност обаче не изглежда добра идея да го ползвате на плажа.

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer