НачалоНовиниСглобяващите смартфоните на Apple фабрики отчитат 39% спад в печалбата заради проблеми с iPhone X

Сглобяващите смартфоните на Apple фабрики отчитат 39% спад в печалбата заради проблеми с iPhone X

2648
Написана от  nixanbal 15 ноември 2017
Сглобяващите смартфоните на Apple фабрики отчитат 39% спад в печалбата заради проблеми с iPhone X

Когато Apple има проблеми с устройствата си, това не означава главоболия само за Тим Кук (и Samsung, кхм, кхм), но и за още цял куп компании надолу по веригата. Най-пресният пример за това е огромният срив в печалбата на Foxconn - фабриките, в които се сглобяват смартфоните на Apple и в които напоследък има проблеми с юбилейния iPhone X. 

Около $700 милиона или 39% по-малко спрямо същия период на миналата година е била печалбата на Foxconn за последното тримесечие. Този забележителен спад се дължи на невъзможността за достатъчно бърза продукция на новия iPhone X, пише Bloomberg. 

Затрудненията около сглобяването на iPhone X са свързани с недостиг на отделни компоненти, сред които сензорите за скенера Face ID. Освен това няма достатъчно компании, които биха могли да произвеждат OLED панели за дисплея на апарата. 

Продукцията на iPhone X е довела до 16% ръст в оперативните разходи на Foxconn, които са ударени още от слабия интерес към iPhone 8 и iPhone 8 Plus. 

Все пак се очаква Foxconn да се възстановят с наваксване на изчерпаните за няколко седмици напред бройки от iPhone X.

Каква е връзката между COVID-19, мобилните мрежи и 5G?

През последните седмици световната епидемия от новия коронавирус промени изцяло живота ни и оказа негативен ефект върху всяка сфера, включително…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer