НачалоНовиниШефът на Теленор България: Бих предпочел да не променяме името на оператора

Шефът на Теленор България: Бих предпочел да не променяме името на оператора

3276
Написана от  nixanbal 26 януари 2020
Шефът на Теленор България: Бих предпочел да не променяме името на оператора

"Ако можем, бих искал да продължим да използваме името Теленор", заяви шефът на телекома, Джейсън Кинг, в излъчено тази вечер интервю в предаването Update по Bloomberg TV. Все още обаче не е взето решение дали компанията, която вече не е собственост на норвежката Telenor Group, ще запази познатата търговска марка. 

Припомням ви, че през 2018 г. Теленор България, заедно с още няколко оператора от региона, бяха продадени от Telenor Group на чешката инвестиционна група PPF Group, собственост на милиардера Петр Келнер. Сумата по сделката, която включваше още операторите в Унгария, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation, се равняваше на 2.8 милиарда евро. 

Още тогава стана ясно, че Теленор България ще може да запази името си още няколко години (33 месеца), а с наближаване на крайния срок възниква въпросът ще има ли ребрандинг. Темата беше коментирана от главния изпълнителен дикретор на компанията в Update, където стана ясно, че има три опции - да бъде запазена марката Теленор, да бъде избрано друго познато вече име или да бъде измислен изцяло нов бранд.

Според Кинг най-добрият вариант е Теленор България да запази името си, но пояснява, че това е личното му мнение и все още не е взето решение какво ще се случи. Във всеки случай стратегията и начинът на работа на компанията няма да се променят, допълни Кинг. 

Цялото предаване можете да гледате в сайта на Bloomberg TV - цък

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer