Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниШефът на Tesla е убеден, че Apple работи по собствен автомобил

Шефът на Tesla е убеден, че Apple работи по собствен автомобил

7781
Написана от  nixanbal 13 януари 2016
Шефът на Tesla е убеден, че Apple работи по собствен автомобил

"Много е трудно да скриеш нещо, ако наемаш 1000 инженери, за да го направят.", споделя шефът на Tesla Елън Мъск в скорошно интервю за BBC относно слуховете, че Apple разработва собствен електромобил. Мъск обаче не е притеснен от задаващата се конкуренция. И с право. 

Действително не изглежда сякаш Apple полага усилия да прикрие т.нар. Project Titan, зад който слуховете от доста време насам твърдят, че стои първият електромобил на компанията. 

Наскоро Тим Кук е привлякъл някои от големите имена на центъра за разработки на Mercedes-Benz в Силициевата долина, а в последните месеци много кадри от Tesla също преминаха в Apple. Тогава Мъск нарече Apple "гробищeто на Telsa", в което отиват нереализиралите се при него специалисти.

Миналата седмица пък създателите на iPhone регистрираха три свързани с автомобили домейна.

Говори се, че по захранвания от електроенергия автомобил на Apple работи екип от над 1000 души, а финалният продукт трябва да се появи през 2019 г.

Електромобилите трябва да станат масови и Apple ще помогне това да се случи

Елън Мъск вече е в бизнеса с превозните средства на бъдещето, но появата на повече играчи в бранша не го плаши. Защото тъкмо от тях зависи пазарът да се развие, повече потребители да започнат да обръщат внимание на електромобилите и те да стават все по-достъпни.

Тъкмо за последното работи и Tesla с достъпния си модел Model 3, който беше забавен и се очаква да влезе в масово производство в края на 2017 г.

Собствениците на Мтел са приготвили 1 милиард евро за разрастване на бизнеса в Източна Европа

Около 1 милиард евро са отделените средства, с които A1 Telekom Austria Group планира да разшири присъствието си в Източна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer